Sense Consulting i Ruđer Inovacije dogovorili dugoročnu poslovnu suradnju

Tvrtke Sense Consulting i Ruđer Inovacije zajednički će raditi na komercijalizaciji znanosti i inovacija objedinjujući svoja znanja i kompetencije u cilju jačanja konkurentnosti Hrvatske na svjetskom tržištu.

 

Sense Consulting će u sklopu svoje profesionalne domene aktivno raditi na komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, pronalasku potencijalnih klijenata i kupaca, na promociji investicija i izvoza te na pronalasku partnera i financiranju projekata iz međunarodnih fondova. Pored toga će pružati usluge analize tržišta i poslovnih prilika, kao i savjetovanja u kvalitetnom upravljanju projektima i poboljšanju učinkovitosti poslovanja.

Ruđer Inovacije će sa svoje strane raditi na pronalaženju i procjeni intelektualnog vlasništva te pripremi inovacija za komercijalizaciju, uključujući i odabir najprikladnijeg oblika zaštite intelektualnog vlasništva te po potrebi zajedno sa Sense Consultingom raditi na pojedinim oblicima komercijalizacije. Jedna od zadaća Ruđer Inovacija odnosi se i na pronalaženje dodatnih izvora financiranja inovacija, zaključivanje poslovnih ugovora te savjetovanje o transferu tehnologije.

Domagoj Oreb, predsjednik Uprave tvrtke Ruđer Inovacije izjavio je da je tvrtka prepoznala potrebu za suradnjom i zajedničkim nastupom uz pomoć konzultantskog iskustva kako bi svojim inovativnim projektima zajednički olakšali izlazak na regionalno i svjetsko tržište. Ruđer Inovacije surađuju s relevantnim međunarodnim institucijama te prate aktualna kretanja na području zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva. Suradnja s tvrtkom Sense Consulting dodatno otvara mogućnost promocije gospodarstva znanja i primjene tehnologije i inovacija u svakodnevnom poslovanju. Pored toga, inovacije direktno utječu na konkurentnost što se posebno pokazuje važnim u vrijeme aktualne gospodarske krize.