Metoda za određivanje važnosti frakcija bioloških uzoraka razdvojenih kromatografskom metodom

Metoda se primjenjuje za analizu uzoraka dobivenih kromatografskom metodom. Metoda uključuje ali nije ograničena na: kapilarnu elektroforezu, gel elktroforezu, papirnu elektroforezu, kromatografiju razmjene iona, “affinity” kromatografiju, gel filtraciju, kromatgrafiju čestica i adsorpcijsku kromatografiju.

 

TRŽIŠNA PRILIKA

Metoda se primjenjuje za analizu uzoraka dobivenih kromatografskom metodom. Metoda uključuje ali nije ograničena na: kapilarnu elektroforezu, gel elktroforezu, papirnu elektroforezu, kromatografiju razmjene iona, “affinity” kromatografiju, gel filtraciju, kromatgrafiju čestica i adsorpcijsku kromatografiju. Biomolekularne smjese uključuju ali nisu ograničene na: stanične kulture ili kulture tkiva extrahirane iz proteina, lipidi, saharidi i nukleinske kiseline (RNA i DNA), koje mogu proći kroz prethodno čišćenje kako bi se obogatila smjesa s pojedinom komponentom kao npr. svi ili izabrani fosforoproteini, glikoproteini, nukleinske kiseline koje sadrže određene dijelove ili nukleotidne modifikacije.

OPIS INOVACIJE

Ova metoda ima nekoliko prednosti pred drugim postojećim metodama. Bazirana je na nekoliko ponovljenih eksperimenata na svakom uzorku čime se postiže statistička sigurnost i osigurava optimizacija veličine kromatografskog prozora s obzirom na analizirani problem. Metoda omogućava uklanjanje šuma i sistemskih grešaka iz podataka mjerenja. To utječe na sigurnije određivanje relevantne frakcije za analizirani problem kao i poboljšanje proračunske efikasnosti modela za klase čija se različitost bazira na filtriranom setu relevantnih frakcija. Metodologija koja je ovdje prezentirana je vrlo pouzdana, te unapređuje korištenje jednostavne i jeftine kromatografske metode za mnoge primjene kao npr. medicinska dijagnostika, kontrola kvalitete ili bazična biomedicinska istraživanja

STATUS INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Inovacija je predmet patentne prijave. Tvrtke zainteresirane za komercijalno iskorištavanje ove prijave, kao i postojećeg znanja i iskustva, neka se slobodno obrate tvrtki Ruđer inovacije.

Dokument u pdf formatu preuzmite ovdje: RI-SM-WP-07-103v03-DA-Smuc.pdf

KONTAKT OSOBA
Davor Aničić, dipl.ing
Ruđer inovacije d.o.o.
Bijenička 113, Zagreb, Hrvatska
T +385 1 2360 236
M +385 91 4040 146
F +385 1 2347 811
E Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
W www.r-i.hr