Natječaj za: Pravnog savjetnika

REPUBLIKA HRVATSKA
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Hrvatski projekt tehnologijskog razvitka
Zajam br. 7320-HR
Objavljuje
ZAHTJEV ZA ISKAZIVANJEM INTERESA
Za savjetničke usluge u funkciji
Pravni savjetnik za Ruđer Inovacije d.o.o.

 


1. Republika Hrvatska koristi sredstva Svjetske banke za Hrvatski projekt tehnologijskog razvitka (STP). Kroz projekt, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) namjerava poboljšati poslovno okruženje u područjima znanosti i tehnologije. Unutar zadanih okvira MZOŠ je namijenio dio sredstava Ruđer Inovacijama (RI), tvrtki za transfer tehnologije i komercijalizaciju intelektualnog vlasništva i inovacija u vlasništvu Instituta Ruđer Bošković (IRB), koja djeluje kao poveznica između znanosti i tehnologije te poslovnog i industrijskog sektora. U tu svrhu, nužno je angažirati konzultantske usluge pravnog savjetnika.
2. Konzultantske usluge pravnog savjetnika sadržavaju: upoznavanje s odabranim projektima, već postojećim i novim projektima u RI; pomoć i podrška u svim pravnim pitanjima; izrada nacrta (nije ograničeno na navedeno): projektnih sporazuma, sporazuma o licenciranju, vlasničkih ugovora, komercijalnih ugovora, trgovačkih ugovora; izrada nacrta drugih srodnih pravnih dokumenata i konzultantske usluge vezano uz osnivanje novih poduzeća. Konzultant će ispostaviti, u suradnji s RI, strategiju svih pravnih ugovora koji sui potrebni u određenom poslovanju. Konzultant će blisko surađivati s imenovanim djelatnicima RI, u pogledu njihove obuke o osnovama pravne problematike te također s timovima inovacijskih tvoraca i korisnicima RI kako bi osigurao da razumiju izradu strategije i da su s njom suglasni. Ukupni djelokrug rada je predviđen na 30 čovjek/dana sa završetkom unutar jedne godine od potpisivanja ugovora.
3. Poželjni kandidati moraju imati slijedeće kvalifikacije: diploma iz prava; djelatni odvjetnički ured; 5-8 godina relevantnog radnog iskustva; razumijevanje i direktno iskustvo s izradom nacrta poslovnih ugovora; poznavanje hrvatskog komercijalnog i ugovornog prava te dokazano iskustvo na istom; poznavanje međunarodnog komercijalnog i ugovornog prava te dokazano iskustvo na istom te izvrsno znanje hrvatskog i engleskog jezika u govoru i pismu.
4. MZOŠ poziva kvalificirane kandidate da dostave svoj iskaz interesa, zajedno sa životopisom i preporukama na engleskom jeziku.

5. Kandidat će biti odabran u skladu sa smjernicama Svjetske banke: Odabir i zapošljavanje savjetnika od strane Zajmoprimaca Svjetske banke, svibanj 2004.

6. Zainteresirani kandidati mogu dobiti dodatne informacije vezane uz opis obveza na mrežnim stranicama Ministarstva, www.mzos.hr i na www.r-i.hr ili na niže navedenoj adresi, od ponedjeljka do petka, između 9:00 i 16:00 sati.

7. Iskaze interesa potrebno je predati najkasnije do srijede, 18. lipnja 2008., do 16.00 sati, na sljedeću adresu:

Natječajnu dokumentaciju preuzmite ovdje:

REoI-Legal-Advisor-RBI-CONS-15-hrv

TOR-Rudjer-Innovations-Legal-Advisor-DO

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Jedinica za provođenje projekta
n/p.  Gđ. Goranka Jurjević
Planinska 1, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
 Tel. +385 1 2352 654, Fax: +385 1 2352 689
E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Klasa: 910-04/08-04/00025
Ur.broj: 533-08-08-01