Viker

Viker je računalom vođeni kemijski reaktor, uvećanog laboratorijskog mjerila, ima mogućnost kontrole niza tehnoloških parametara te posjeduje PID regulaciju.

 

TRŽIŠNA PRILIKA

Viker je pogodan za korištenje u akademskim institucijama i istraživačkim tvrtkama, te se može prilagoditi specifičnim potrebama naručitelja. Institut Ruđer Bošković nudi i uslugu osmišljavanja vođenja i regulacije procesa prilikom upotrebe uređaja kao i naknadnu tehničku podršku.

  

OPIS INOVACIJE

Računalom vođeni kemijski reaktor, uvećanog laboratorijskog mjerila, ima mogućnost kontrole niza tehnoloških parametara te posjeduje PID regulaciju. Prilagodljivost reaktora je ostvarena korištenjem niza izvršnih sprava i osjetila kojima se mjeri bilo temperatura, provodnost, pH, koncentracija plinovitih i otopljenih reaktanata i produkata. Razvijen je vlastiti, prilagodljivi elektroničko-softverski sklop za kontrolu procesa te intuitivno grafičko sučelje za osobno računalo. U Vikeru je moguće pratiti i upravljati složenom kemijskom višefaznom reakcijom (plin, kapljevina, krutina), kao na primjer, procesom priprave taložnog kalcijeva karbonata.

STATUS INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Ruđer inovacije nude izradu Vikera kao i postojeće znanje i iskustvo znanstvenika Instituta Ruđer Bošković vezano uz to područje.

Dokument u pdf formatu preuzmite ovdje: RI-SM-WP-08-101v03-DA-Kralj-Viker.pdf

KONTAKT OSOBA

Davor Aničić, dipl.ing.
voditelj razvoja poslovanja
Ruđer inovacije d.o.o.
Bijenička 113
10000 Zagreb, Hrvatska
T 01 2360 236
M 091 4040 146
F 01 2347 811
E Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
www.r-i.hr