Robin Hood metoda

Robin Hood (RH) metoda je inovativna, visoko efikasna metoda za proračune u elektrostatskim problemima. Metoda je razvijena na Zavodu za teorijsku fiziku IRB-a.

 

TRŽIŠNA PRILIKA

RH metoda je vrlo široko primjenljiva svugdje gdje su potrebni proračuni elektrostatskih polja i potencijala. Primjene koje najviše obećavaju su elektronska i ionska optika, antikorozijska katodna zaštita, dizajn elektroničkih krugova, dizajn akceleratora i dizajn medicinske opreme. Prema zahtjevima naručitelja RH metoda može biti prilagođena postojećim softverskim rješenjima i specifičnim zahtjevima naručitelja.

OPIS INOVACIJE

Središnji princip RH metode je postizanje ekvipotencijalnosti vodljivih površina pomoću iterativnih nelokalnih prijenosa naboja. Pogodna je za proračune visoke preciznosti (do 10-8). Memorijski zahtjevi za RH metodu su vrlo niski budući da zahtijevana memorija raste tek linearno s brojem površinskih elemenata. Računska složenost RH metode je niska i može se lako prilagoditi za paralelno računanje. RH softver može tretirati vodljive objekte, fiksirane naboje i po dijelovima homogene dielektrike. Komercijalne usluge koje se nudimo obuhvaćaju i usluge izračuna za vanjske klijente i rad na kolaborativnim projektima istraživanja i razvoja.

STATUS INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Znanstvena vrijednost RH metode potvrđena je publikacijama u znanstvenim časopisima visoke razine. Žig za naziv Robin Hood je zaštićen s ciljem prepoznatljivosti RH metode i softvera temeljenog na njoj. Projekt komercijalizacije softvera temeljenog na RH metodi je bio nagrađen od strane Srednjeevropske inicijative u okviru programa „From Research to Enterprise“. Studija izvedivosti za RH softver, izrađena od strane austrijskih konzultanata (prof. Koch, dr. Kny, dr. Grasenick, mag. Jenull) dala je pozitivne preporuke za poduzimanje koraka prema komercijalizaciji te su identificirane primjene i tržišta koja najviše obećavaju.

Tvrtke zainteresirane za komercijalno iskorištavanje Robin Hood metode i softvera, kao i postojećeg znanja i iskustva autora, neka se slobodno obrate tvrtki Ruđer inovacije. 

Dokument u pdf formatu preuzmite ovdje: RI-SM-WP-07-105v03-DA-Robin-Hood.pdf

Više o Robin Hood metodi i softveru pronađite na http://www.robinhoodsolver.com/ 

KONTAKT OSOBA

Davor Aničić, dipl.ing.
voditelj razvoja poslovanja
Ruđer inovacije d.o.o.
Bijenička 113
10000 Zagreb, Hrvatska
T 01 2360 236
M 091 4040 146
F 01 2347 811
E Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
www.r-i.hr