UKF

Unity Through Knowledge Fund ima misiju ujediniti hrvatski znanstveni i stručni potencijal u domovini i dijaspori u izgradnji društva utemeljenog na znanju.

 

PODUPIRANJE ISTRAŽIVANJA KOJA SU KONKURENTNA NA MEĐUNARODNOJ RAZINI

Fond potiče osnovna i primijenjena znanstvena istraživanja koja stvaraju nova znanja i pokazuju snagu za natjecanje na međunarodnoj razini. Financiraju se istraživanja koja privlaće stručnjake i investicije u Hrvatsku i istraživanja koaj omogućuju suradnju/vođenje europskih i ostalih međunarodnih projekata, u skladu s hrvatskom Znanstvenom i tehnologijskom politikom.

PODUPIRANJE PROJEKATA KOJI STVARAJU NOVE VRIJEDNOSTI U HRVATSKOM GOSPODARSTVU

Fond podupire istraživanja koji izravno i neizravno jačaju hrvatsko gospodarstvo i utemeljuju ga na znanju. Financira se razvoj inovacija, patenata i komercijalne i druge primjene znanstvenih rezultata. Posebno se podržavaju ulaganja iz gospodarstva u znanstvene projekte. Uz korištenje resursa znanstvene i stručne dijaspore, podržavaju se poduzeća koja primjenjuju nova znanja.

PODUPIRANJE PROJEKATA KOJI POMAŽU RAZVOJ ZNANSTVENE INFRASTRUKTURE U HRVATSKOJ

Fond podržava sve inicijative koje pridonose razvoju znanstvenog sustava u Hrvatskoj kroz suradnju s dijasporom. U tu svrhu potiče se razvoj koji omogućuje gospodarsku konkurentnost, potiče obrazovanje i znanstvenu izvrsnost, te čini Hrvatsku privlačnim mjestom za vrhunske znanstvenike, kako iz dijaspore tako i druge. Financiraju se projekti koji provode misiju Fonda kroz rad u administrativnom, infrastrukturnom te upravljačkom području znanosti i tehnologije.

Više o fondu potražite na:

http://www.ukf.hr/