Međunarodna ljetna škola Adriatic School on Nanoscience - ASON-1

U korak s europskom i svjetskom strategijom u području razvoja nanotehnologije kao modernog dostignuća koje pokreće gospodarstvo razvijenih zemalja, Institut Ruđer Bošković po prvi put u Hrvatskoj organizira međunarodnu ljetnu školu Adriatic School on Nanoscience – ASON-1 u suradnji s vodećim institucijama u području nanotehnologije: Finskog Centra za nanoznanost Sveučilišta Jyvaskyla i Joaneum Research iz Graza.

 

Škola će se održati od 19. do 23. rujna 2010. godine u Dubrovniku, a okupit će tim vrhunskih hrvatskih i europskih predavača iz područja nanoznanosti kao i polaznike iz nekoliko zemalja.

 U sklopu ljetne škole, 19. rujna 2010. godine biti organiziran i poseban okrugli stol na kojem će sudjelovati znanstvenici i gospodarstvenici iz Hrvatske i regije. Fokus okruglog stola bit će potencijal zemalja u regiji da kroz razvoj nanotehnologije uspješno pokrenu gospodarstvo jer su globalna konkurentnost i prodor na svjetsko tržište mogući jedino zahvaljujući sustavnom promicanju inovacija i povezivanju znanosti s gospodarstvom.